28 Ağustos 2014 Perşembe

Araçta Cep Telefonu Kullanımı, Kazaya Davetiye Çıkartır

İnsan hayatının her geçen gün biraz daha hızlandığı günümüzde, her insanın bir yerlere yetişmek için uğraştığını görürüz. Kimimiz bir derse, kimimiz bir toplantıya yetişmeye çalışır, yapmamız gereken bazı şeyleri aynı anda yaparak hayatımıza hız kazandırırız. Ulaşım araçlarıyla hızlı mekan değiştirir, iletişim kanallarıyla hayatımızı organize edip bir yerlerde olmaya çalışırız.

Hızla akıp geçen zaman içerisinde, hayatımızın bir parçası haline gelen cep telefonları, şüphesiz iletişim konusunda yeri doldurulamayacak bir teknolojidir. Doğru kullanıldığında fayda sağlayan bu cihazlar, yanlış yer ve zamanda kullanıldığında felaket getirebiliyor. Özellikle seyir halindeki bir araçta kullanılan bir cep telefonu kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik kazaları istatistiklerinde % 66 oranla insan faktörü ilk sırada yer almaktadır. Seyir halinde bir sürücünün cep telefonu ile arama yapması, gelen aramalara cevap vermesi veyahut mesajlaşması sürücünün dikkatinin dağılmasına ve geri dönüşü mümkün olmayan kazalara neden olabiliyor.

Araç kullanırken cep telefonu ile meşgul olmamız, kendi hayatımızı ve sevdiklerimizin hayatlarını riske attığımız gibi çevremizi de riske sokarak tehlikeyle karşı karşıya kalmamız anlamına geliyor.

Sonuç olarak araba kullanırken dikkatimizi dağıtabilecek her türlü aktiviteden uzak durmalı tüm dikkatimizi trafiğe vermeliyiz.

Aşağıda paylaşacağım videoları mutlaka izlemenizi tavsiye ediyor, daha güvenli bir sürüş için aracınızda telefonunuz çaldığında bir kez düşünmenizi ümit ediyorum.


Volkswagen reklamı ile...

Görevli film başladığında sinema salonundaki herkese aynı anda mesaj gönderiyor.
Sonrası mı? İnanılmaz bir reklam olmuş...

- Sürüş esnasında cep telefonu kullanımı ölümcül kazaların en önemli nedenlerinden birisidir.
- Gözünü yoldan ayırmaman için bir hatırlatma.




Etiketler: , , ,